Uniek Sporten komt met een gratis app die sporters helpt gezond te blijven. Aan de hand van de app kunnen mensen met een beperking thuis allerlei oefeningen worden gedaan.
Vanwege vakanties houden veel sportclubs een zomerstop en binnensportlocaties als zwembaden vaak een paar weken dicht. Met de app van Uniek Sporten kunnen deelnemers toch in beweging blijven.

App bevat ruimt 4000 oefeningen


De Uniek Sporten app bevat ruim 4000 oefeningen, work-outs en beweegvideo’s. Bijvoorbeeld op het gebied van yoga, dansen en cardio. Daar zit voor iedereen wat tussen, want er is onderscheid gemaakt in beperkingen en niveaus. Zeker voor wie nog weinig aan sport heeft gedaan is de app perfect om mee te starten en kan het een opstapje zijn om vaker te sporten, of aan te sluiten bij een club.

Website Uniek Sporten


Op de website van Uniek Sporten wordt Mariëlle als voorbeeld genomen. Zij kon via Uniek Sporten Hulpmiddelen een nieuwe sportrolstoel aanschaffen en ging gelijk ook aan de slag met de app om fit te worden, zodat ze de rolstoel ook vaker kon gebruiken. “Ik ben wel erg competitief ingesteld en daag mezelf graag uit. Ik vind de challenges daarom ook leuk. Met de community kun je met gelijkgestemden overleggen over het sporten, elkaar vragen stellen en complimenten geven. Dat werkt stimulerend! De app helpt zo bij het denken in mogelijkheden. Mij heeft het geholpen veel meer uit mijn nieuwe rolstoel te halen.”

De app is hier te downloaden