Jutta Leerdam, een van de beste schaatssters van Nederland, vormt sinds een aantal maanden een koppel met de Amerikaanse bokser en YouTuber Jake Paul. Samen zijn ze een gouden combinatie dat veel publiciteit genereert. Dat is goed voor de schaatssport.

De 24-jarige sprintster heeft al meerdere wereldtitels op haar naam staan, waaronder de 1000 meter in 2020 en 2023. Dit seizoen wil ze zich opnieuw bewijzen op het ijs, met als hoogtepunt de Olympische Winterspelen in Peking. Leerdam heeft sinds kort een nieuwe liefde in haar leven: de Amerikaanse bokser en YouTuber Jake Paul. De twee leerden elkaar kennen via Instagram. Paul is naar Nederland gekomen om zijn vriendin te steunen bij haar wedstrijden. Zo was hij aanwezig bij het World Cup Kwalificatie Toernooi in Thialf, waar hij vol bewondering toekeek hoe Leerdam zich plaatste voor de 500 en 1000 meter.

Onder de indruk van de prestaties van Jutta Leerdam

Paul zegt onder de indruk te zijn van de schaatssport en de prestaties van Leerdam. Hij zegt dat hij ‘kippenvel en adrenaline’ kreeg toen hij haar zag racen. Hij heeft zelf ook geprobeerd te schaatsen, maar dat ging niet zo goed. Hij laat het liever over aan zijn vriendin, die hij zo veel mogelijk wil aanmoedigen. Hij is van plan om bij alle grote kampioenschappen van Leerdam te zijn, ook bij de Olympische Spelen.

Jake Paul helpt Jutta Leerdam haar doelen te bereiken

Jutta Leerdam is blij met de steun van Paul, die haar helpt om haar doelen te bereiken. Ze zegt dat hij haar inspireert om hard te werken en zichzelf te verbeteren. Ze vindt het ook leuk om hem meer te leren over schaatsen en de Nederlandse cultuur. Ze hebben veel gemeen, zoals hun passie voor sport en entertainment.

Een opvallend koppel

Leerdam en Paul vormen een opvallend koppel, dat veel aandacht trekt van de media. Ze hebben samen meer dan 30 miljoen volgers op social media, waar ze regelmatig foto’s en video’s van elkaar delen. Ze lijken erg gelukkig samen en hopen nog lang van elkaar te genieten.