Running Blind Weekend in november. Dit initiatief van Nationale-Nederlanden (NN) en Uniek Sporten is een nieuw hardloopevenement voor mensen met een visuele beperking en staat op de agenda voor zaterdag 18 en zondag 19 november. Het is toegankelijk voor zowel beginnende als gevorderde lopers.

Als supporter van alle hardlopers zet NN zich in om de hardloopsport meer inclusief te maken. Dat doet NN samen met onder meer Stichting Running Blind en Fonds Gehandicaptensport. Het NN Running Blind Weekend is toegankelijk voor alle lopers met een visuele beperking. Jong of oud en of je nu al jaren hardloopt of net begonnen bent.

Deelnemers aan Running Blind Weekend worden volledig ontzorgd

Tijdens het NN Running Blind Weekend worden de deelnemers volledig ontzorgd. Zo zijn er in aanloop naar het evenement speciale trainingsprogramma’s beschikbaar. Ook zijn er op het evenement eigen ontvangstruimtes en startvakken en worden lopers begeleid van en naar de start. De startnummers zijn in braille. Als de deelnemer zelf geen buddy heeft, wordt gezocht naar een ervaren buddy die de loper veilig kan ondersteunen tijdens de wedstrijd. Het belooft een unieke ervaring te worden voor Running Blind lopers.

Mini Running Blind

Op zaterdag 18 november staan de NN Mini Running Blind (800 meter, speciaal voor kinderen) en de 7 kilometer op het programma en op zondag 19 november de 15 kilometer. De meest ervaren lopers met een visuele beperking strijden met elkaar om de titel van het officieuze Nederlands Kampioenschap Running Blind. Het NN Running Blind Weekend maakt deel uit van de NN Zevenheuvelenloop in Nijmegen.

Michel Butter als toernooidirecteur

Veertienvoudig Nederlands kampioen Michel Butter is aangesteld als toernooidirecteur van het NN Running Blind Weekend. “Sporten is voor mensen met een visuele beperking niet vanzelfsprekend”, zegt hij op de website van de organisatie. “Maar hardlopen kan vaak wel, dat bewijzen al die enthousiaste Running Blind toppers die samen met hun buddy’s genieten van de hardloopsport. Mijn doel is dit plezier verder te verspreiden. Want hardlopen kan bijdragen aan een betere energiebalans en het overwinnen van sociale drempels en onzekerheden. Dat mag breder bekend worden. Dat is precies waar ik me voor ga inzetten als trotse toernooidirecteur van het NN Running Blind Weekend” aldus Butter.

Landelijke wervingscampagne

Om zoveel mogelijk mensen met een visuele beperking te attenderen op dit evenement start vanaf maandag 25 september een grote landelijke campagne. Zo is er o.a. op Qmusic en classicnl een radiocommercial te horen en worden belangenorganisaties zoals Visio en Stichting Bartimeús nadrukkelijk bij de werving voor het evenement betrokken.

Aanmelden voor het evenement kan hier