De European Para Championships in Rotterdam worden gehouden van dinsdag 8 tot zondag 20 augustus. Het is voor het eerst dat het evenement wordt georganiseerd.

De European Para Championships (EPC) is een multisport event dat een vast onderdeel moet worden van de parasport-kalender. Het evenement keert elke vier jaar terug in een grote Europese stad. De EPC vindt altijd plaats in het jaar voorafgaand aan de Paralympische Spelen. Deze zomer worden voor het eerst de EK’s van tien verschillende parasporten in één stad georganiseerd.

Eerste European Para Championships zijn in Rotterdam

Deze allereerste editie van de European Para Championships is dit jaar in Rotterdam. Er worden 1.500 atleten uit 45 landen verwacht die met elkaar de strijd aangaan om de Europese titels. Ook kunnen zij zich plaatsen voor de Paralympische Spelen van 2024 in Parijs.

Inspireren om in beweging te komen

Het evenement moet mensen gaan inspireren om in beweging te komen en te sporten. De organisatie gelooft erin dat de enige route naar succes die van samenwerking is. Door samen connecties te leggen, groot te durven denken, en kansen te pakken waar anderen alleen beperkingen zien. Dat is waar het tijdens deze European Para Championships om gaat.

Main hub is Ahoy

De ‘main hub’ van het evenement is Rotterdam is Ahoy, waar meerdere sporten onder één dak plaatsvinden. Naast deze indoor accommodatie wordt ook gesport op buitenlocaties in hartje Rotterdam. Met deze ‘city center courts’ brengt de organisatie de parasport naar de mensen toe. Het presenteert de sporten op een unieke, hoogstaande wijze aan de stad, zijn inwoners en bezoekers.
Ook op veel buitenlocaties in Rotterdam is er de strijd om de medailles. De finale van het Para Archery is bijvoorbeeld op de Kop van Zuid en de beste rolstoeltennissers strijden om goud op het Schouwburgplein. Met deze ‘city center courts’ brengt de organisatie de parasport naar de mensen toe