Reggeborgh ondersteunt (S)Cool on Wheel clinics in het Speciaal Onderwijs. Het Fonds Gehandicaptensport heeft haar bestaande (S)Cool on Wheels programma daardoor doorontwikkeld met hulp van de investeringsmaatschappij.

Deze nieuwe (S)Cool on Wheels Uniek clinics zijn voorzien van nieuw lesmateriaal en de benodigde sporthulpmiddelen, zodat kinderen in het speciaal onderwijs ook kunnen deelnemen. Op 28 juni hebben de leerlingen van de Daniël de Brouwerschool in Wilp als eerste kennis mogen maken met de clinic, die feestelijk werd geopend in het bijzijn van Carl Verheijen: oud schaatser, Chef de Mission en voorzitter van de Beweeg Alliantie. 

Ontdekken welke sport past

Tijdens de clinics ontdekken leerlingen welke sport bij ze past en wat het aanbod is in de directe omgeving. “Wat een bijzondere ervaring voor onze leerlingen, allemaal blije gezichten. De kracht halen uit je beperking en dit durven te tonen. Iedereen is uniek en mag zijn wie hij of zij is.”, aldus Anita Bruijns, docent op de Daniël de Brouwerschool.

Sporten voor iedereen toegankelijk maken

 “Wij zijn trots op de samenwerking met Fonds Gehandicaptensport”, zegt Inge Wessels van Reggeborgh. “Wij zijn al geruime tijd partner van Only Friends, die sporten voor mensen met een beperking mogelijk maakt. Daarnaast waren mede-sponsoren van Special Olympic Nationale Spelen en heb ik kunnen zien hoe belangrijk het voor jongeren met een beperking is om een sport uit te oefenen. Door de ontwikkeling van clinics voor het speciaal onderwijs hopen wij dat nog meer jongeren in aanraking komen met sport en een sport vinden die passend is in hun leven.”

(S)Cool on Wheels is ongekend populair

Nike Boor, directeur Fonds Gehandicaptensport: “Het project (S)Cool on Wheels is ongekend populair op scholen. De clinics draaien al jaren op volle toeren in het reguliere basisonderwijs en elk schooljaar komen er meer clinics bij. Dankzij de steun van Reggeborgh kunnen we nu een clinic aanbieden die geschikt is voor leerlingen in het speciaal onderwijs. Ons platform Uniek Sporten heeft namelijk het lokale sportaanbod voor mensen met een beperking inzichtelijk gemaakt. Op deze manier kun je eenvoudig zien welke sport aanwezig is voor jou aanwezig is dichtbij huis.”

Pilot (S)Cool on Wheels van start in Wilp

Tijdens een (S)Cool on Wheels Uniek clinic in het speciaal onderwijs wordt nog dieper ingaan op het gevoel van erbij horen, zelfvertrouwen en sportdeelname. De bestaande rolstoelbasketbalclinics zijn uitgebreid met de sporten framerunnen en handbiken en de theorie is aangepast naar het thema “Iedereen is Uniek”. Dankzij Reggeborgh is deelname aan een clinic gratis in de regio Twente en de Achterhoek. Begin schooljaar 2023/2024 zullen de pilot clinics op andere scholen volgen.