De Vikingoutdoor Steam Trail komt er aan. Trek de agenda, want op zaterdag 16 september staat in Dieren (Gelderland) deze bijzondere loop op het programma.

Vikingoutdoor Steam Trail

Het unieke aan de Vikingoutdoor Steam Trail is dat de deelnemers met een ouderwetse stoomtrein naar de start worden gebracht. Via een prachtige en afwisselende route wordt teruggelopen naar Dieren.
De afstanden variëren van 15, 25 tot 35 kilometer. Voor de 15-kilometer loper stopt de stoomtrein eerst bij station Eerbeek. De overige hardlopers reizen door naar station Beekbergen waar het startpunt ligt voor de afstanden 25 en 35 kilometer.

Genieten van de natuur

De hardlopers genieten tijdens de run van de natuur in Zuid-Veluwe. De routes zijn samengesteld in samenwerking met Natuurmonumenten, het Gelders Landschap en Stichting Twickel. Het parcours gaat afwisselend over smalle en bredere paden door het bos, over de hei en langs zandgebieden. Met in totaal 300 hoogtemeters op de langste afstand is de loop niet echt zwaar te noemen.
De Vikingoutdoor Steam Trail is slechts mogelijk voor 600 deelnemers, want daarmee zit de stoomtrein vol.

Starttijden

Vanaf 09.00 uur kan bij de sporthal een startnummer worden opgehaald. Deelnemers moeten er wel voor zorgen dat ze ruim op tijd aanwezig zijn en moeten er rekening mee houden dat ze vanaf de start nog 5 minuten moeten wandelen naar het station.
De stoomtrein vertrekt stipt om 10.00 uur. Dit geldt voor alle afstanden!

Inschrijven kan hier