Daphne Schippers stopt als atlete. De geboren Utrechtse (31) laat dat weten via Instagram. Als analyticus bij de NOS liet ze onlangs nog weten voor Olympisch succes te willen gaan. Daar komt ze nu op terug.

Mede door 200 meter- specialiste Schippers werd Nederland als atletieknatie weer op de kaart gezet. De Utrechtse werd in 2015 en 2017 wereldkampioen op de 200 meter en veroverde ze zilver en brons op de 100 meter op het WK. Bij de Olympische Spelen van 2016 won ze zilver op de 200 meter.
In totaal werd Schippers vijf keer Europees kampioen op de sprintafstanden en 22 keer Nederlands kampioen.

Daphne Schippers: ‘De race stopt hier’

‘De race stopt hier. Als atleet weet je altijd dat deze dag zal komen, dat je carrière op een gegeven moment een moment in de tijd zal zijn: een verzameling herinneringen en hopelijk medailles’, staat op instagram te lezen. ‘Vandaag heb ik besloten mijn leven van het goede spoor te halen en alles wat daarna komt na te streven en te omarmen, maar niet zonder enorm veel dank te zeggen voor alle eindeloze steun. Het is een reis geweest zonder spijt. Mijn familie, mijn team, mijn fans en mijn sponsors, jullie hebben het allemaal de moeite waard gemaakt.’