In het betaald voetbal staan de belangrijkste wedstrijden van het jaar nog voor de deur, maar de clubs hebben al de meest plezierige momenten van het seizoen achter de rug. Dat is de mooie conclusie op de site van de KNVB

Op 13 september kwamen trainers van Nederlandse betaald voetbalorganisaties samen op zes locaties door het hele land om als gelegenheidscoaches te fungeren voor G-voetbalelftallen tijdens de 30ste editie van Coaches on Tour.

G-voetbal draait om puur spelplezier

Deze G-voetbaltoernooien draaien om puur spelplezier, waar spelers en coaches kunnen genieten van unieke momenten. Op het veld worden selfies genomen, en zelfs tijdens de wedstrijd kunnen spelers even uitrusten tegen de doelpaal zonder vrees voor rode kaarten. Dit initiatief van Coaches Betaald Voetbal bestaat sinds 1993, maar dit jaar vond het plaats in een grotere opzet met zes toernooien verspreid over het hele land.

Barendrechttoernooi

Het begon allemaal bij BVV Barendrecht, waar trainers uit het betaald voetbal jaarlijks bijeenkwamen voor het beroemde ‘Barendrechttoernooi’. Hier ontstond de bijzondere samensmelting van de druk van het betaald voetbal en de pure vreugde van G-voetballers. Dit jaar vond een van de G-voetbaltoernooien plaats in Barendrecht, waar bondscoach Ronald Koeman aanwezig was om het toernooi te openen. Andere trainers van clubs zoals Feyenoord, ADO Den Haag, Sparta, Excelsior en FC Dordrecht waren ook aanwezig.

Heel het land

Maar het plezier beperkte zich niet tot Barendrecht. Andere toernooien vonden plaats bij clubs als Rohda Raalte, SV Heythuysen, SV De Meteoor, ONR en OJC Rosmalen, waar prominenten uit het Nederlands voetbal aanwezig waren, waaronder bondscoach Andries Jonker, assistent-bondscoach Erwin Koeman, Foppe de Haan, Bas Nijhuis en Sef Vergoossen. Elk toernooi werd begeleid door scheidsrechters uit het betaald voetbal, en het motto was overal hetzelfde: plezier stond voorop. Zo werd de traditie van het Barendrechttoernooi voortgezet op zes verschillende locaties door het hele land.