Voormalig UFC-kampioen Germaine De Randamie wil dit jaar terugkeren in de ring. De Nederlandse MMA-vechtster nam een pauze vanwege zwangerschap en is inmiddels bevallen van een zoon.

Hoewel er nog geen concrete datum is vastgesteld, heeft De Randamie laten doorschemeren dat ze streeft naar een terugkeer in november of oktober. De 39-jarige De Randamie’s meest recente gevecht vond plaats in oktober 2020 tijdens UFC on ESPN 16, waar ze Julianna Pena versloeg in de derde ronde. Dit volgde op een nederlaag in een bantamgewicht titelgevecht tegen toenmalig kampioen Amanda Nunes. Hoewel ze aanvankelijk was geboekt voor een gevecht met Irene Aldana een jaar later, moest ze zich terugtrekken vanwege een blessure.

Vastberadenheid

De Nederlandse vechter heeft onthuld dat het moederschap een nieuwe bron van vastberadenheid in haar heeft ontstoken. Hoewel De Randamie geen specifieke voorkeur heeft uitgesproken voor een tegenstander of gewichtsklasse, erkent ze dat het na haar langdurige onderbreking een uitdaging is om terug te keren naar het trainingsritme. Ze merkte op dat het na drie jaar zwaar is, vooral omdat ze elke dag ouder wordt.

Over Germaine De Randamie

Germaine de Randamie (Utrecht 24 april 1984) is een Nederlands vechtsporter, actief in Kickboxing en Mixed martial arts (MMA). Ze was de eerste wereldkampioene in het vedergewicht (tot 66 kilo) bij de vrouwen binnen de organisatie (UFC). De Randamie was eerder ook Nederlands, Europees en wereldkampioen kickboksen. In haar dagelijkse leven werkt ze als hoofdagent bij politie Amsterdam