Adriaan Helmantel stopt als bondscoach bij de KNWU. Dat meldt de wielerbond op haar eigen website. De bond moet op zoek naar een opvolger.

Adriaan Helmantel (42) was actief als bondscoach wegwielrennen voor de junioren en de jongeren onder 23 jaar. Tot en met de Spelen van Tokyo was hij bondscoach baanwielrennen voor de duuronderdelen.

Helmantel blikt op de website van de KNWU terug op zijn periode als bondscoach. “Mijn eerste jaar was er gelijk een met hoogte- en dieptepunten. Tijdens het WK wegwielrennen (die van 2019 in Yorkshire, red.) kwam Nils Eekhoff als eerste over de streep, na een mooie koers van de ploeg en Nils. Maar Nils is nooit gehuldigd als wereldkampioen, een halfuur later was hij de titel kwijt. Dat was echt een WK met mixed feelings.”
Ook op de baan bereikte Helmantel ook succes, zeker met de bronzen medaille (Omnium) van Kirsten Wild bij de Olympische Spelen in Tokyo.

EK Wegwielrennen laatste klusje voor Adriaan Helmantel

Het laatste klusje als bondscoach is voor Helmantel het Europees Kampioenschap Wegwielrennen in Drenthe, waar hij erg naar uitkijkt.
Wat de nieuwe uitdaging voor Helmantel wordt, blijft nog ongewis. “Daar wordt binnenkort meer over bekend”, laat hij op de site weten. Wel heeft hij een eigen bedrijf: Adriaan Helmantel Sportcoaching.

Technisch Directeur Wilbert Broekhuizen is dankbaar voor de periode van Helmantel bij de KNWU: “In het opleiden van talenten speelde Adriaan de afgelopen periode een belangrijke rol. Het is jammer om hem na vele jaren, en met mooie resultaten, te zien vertrekken. Graag wil ik Adriaan bedanken voor de samenwerking. Ik wens hem veel succes bij zijn nieuwe uitdaging.”

(Foto: website KNWU)