Tonny Eyk, pianist, componist en wielerverzamelaar stelt 24 koersgedragen wielertruien uit de Tour de France, gedragen door Nederlandse en Belgische renners beschikbaar voor een veiling voor Amy Pieters. Met het geld dat de veiling opbrengt levert Eyk een bijdrage om het huis van Pieters aan te passen.

(Bron: Wielerflits)

Amy Pieters

Amy Pieters kwam op 23 december 2021 tijdens een training met de baanploeg ten val nabij het Spaanse Calpe. Ze liep hersenletsel op en werd met de traumahelikopter naar het ziekenhuis gebracht. Daar onderging ze een spoedoperatie om de druk van haar hersenen te halen. Lange tijd werd ze in coma gehouden. Pas na twee weken kon ze voor het eerst zelfstandig ademen en na vier maanden werd bekend dat Pieters was ontwaakt uit haar coma. Haar toestand verbeterde de maanden daarna langzaam. Tonny Eyk veilt tourtruien voor Amy Pieters om haar zo een hart onder de riem te steken.

Tonny Eyk is groot wielerliefhebber

Componist Tonny Eyk staat bekend als een groot wielerliefhebber en verzamelaar. Hij verzamelt onder meer kampioens- en klassmentstruien. De verzameling is dermate imposant dat het in 2010 werd tentoongesteld in de Bibliotheek van Rotterdam. Naast wielertruien verzamelt Eyk ook kookboeken.

Multitalent

Eyk kan gezien worden als multitalen. Buiten musicus is hij ook schrijver. Van zijn hand verschenen boeken over Frankrijk, maar ook schrijft hij artikelen in magazines en bladen, waaronder ook columns over de Tour de France.


Lees hier het volledige artikel