Al 10.000 wandelaars hebben zich ingeschreven voor de Fjoertoer Egmond. Op vrijdag 24 en zaterdag 25 november wordt Egmond aan Zee en omgeving voor de 9e keer omgetoverd tot een waar lichtjesparadijs.

Na een sfeervolle start vanuit Hotel Zuiderduin, wijzen duizenden lichtbakens deelnemers de weg in de duisternis. Vorig jaar brachten de vernieuwde routes over 12, 16 en 20 km 15.500 deelnemers naar Egmond. De Family Fjoertoer van 6 km werd in zijn eigen, vertrouwde jasje georganiseerd. Organisator Le Champion verwacht dit aantal wandelaars wederom te behalen.

Family Fjoertoer

Op dit moment zijn vooral de routes over 12 km met 3700 wandelaars en de Family Fjoertoer 6 km met 2800 deelnemers het populairst. Gevolgd door 2300 wandelaars op de 16 km en 1200 op de 20 km. De stad Alkmaar brengt procentueel de meeste wandelaars naar Egmond aan Zee, ruim 10 procent. Er staat op het moment van schrijven 7 verschillende nationaliteiten aan de start.

Kortere afstanden

Vorig jaar koos Le Champion ervoor de afstanden in te korten, zodat wandelaars ruimer de tijd konden nemen om te genieten van de indrukwekkende en verrassende (licht)acts langs de routes. De Family Fjoertoer van 6 km is wel in zijn eigen, vertrouwde jasje georganiseerd. De afstanden lopen door Egmond aan Zee, Egmond aan den Hoef, Egmond-Binnen en/of Heiloo. Het laatste stuk loopt zoals de deelnemers gewend zijn over het strand van Egmond aan Zee.

Fairytale Fjoertoer Egmond

De Fjoertoer Egmond staat jaarlijks in het teken van een thema. De vorige editie was dat Fjoertoer Wildlife. Het thema van dit jaar is Fairytale Fjoertoer. Op vrijdag 24 en zaterdag 25 november worden de Egmonden en Heiloo omgetoverd naar een wereld vol magie en fantasie. Van kastelen tot prinsessen naar sneeuwwitje en de 7 dwergen. Alle dromen komen uit in de fantasiewereld en het sprookjesbos van de Fjoertoer.

Fjoertoer Egmond: wandelen voor het goede doel

De Fjoertoer Egmond zet zich graag in voor het goede doel. Traditiegetrouw is het goede doel ook dit jaar KNRM Egmond en de Reddingsbrigade Egmond. Er kan bij inschrijving een vrijwillige donatie worden. Van het uiteindelijke bedrag wordt nieuwe uitrusting aangeschaft, denk aan een overlevingspakken van zo’n € 1.500,- en werkpakken van € 450,- per stuk.

Inschrijven


Inschrijven voor de 9e editie van de Fjoertoer Egmond is mogelijk via www.fjoertoeregmond.nl. De inschrijving is geopend t/m 13 november of tot de deelnemerslimiet is bereikt.